Жив шоколад и специалитети от охлюви предлагат производители на изложение във Варна
Жив шоколад и готови специалитети от охлюви предлагат производители на изложение, което започна днес във Варна. Организатор на своеобразния пазар е Българският фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие".На изложението се предлагат основно местни млечни и фермерски продукти, дело на малки производители.
Жив шоколад и готови специалитети от охлюви предлагат производители на изложение, което започна днес във Варна. Организатор на своеобразния пазар е Българският фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие". На изложението се предлагат основно местни млечни и фермерски продукти, дело на малки производители.
Стефан Стефанов от "Снейлс ланд" разказа, че фирмата се грижи за охлювена ферма в село Кичево, Варненско. "Ако искате сами да си приготвите гозби от "висшата" кухня у дома, ние сме насреща", с усмивка казва производителят. Уточнява, че консервираните продукти са три вида – охлюви по бургундски, за салата и натюр. Освен това фирмата произвежда козметични продукти с екстракта муцин. Той се извлича от охлювите и задължително се слага пресен, обясни Стефанов. По думите му процедурата се извършва на ръка и веднага след извличането на екстракта охлювът се връща във фермата. Стефанов уточни, че останалите съставки в козметичните продукти също са изцяло натурални – етерични масла и билки.
Още от рубриката
Общо 15 души са пострадали при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.
В страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия.
В София са станали две тежки и четири леки пътни инцидента, при които са пострадали двама души.
От началото на месеца са пострадали 87 души в 63 катастрофи. От началото на годината в катастрофи в страната са загинали 113 души. При сравне ...
Фермата е отворена през 2020 година. За стопаните й и до днес няма никакво подпомагане от държавата, нищо че са регистрирани като животновъди, обясни Стефанов.
По стара латиноамериканска рецепта работят производителите на жив шоколад Стела и Христо Георгиеви от село Плачи дол, Добричко. "Жив е, защото това е суров шоколад, без в него да се влагат мляко или захар", разказа Христо Георгиев. Той уточни, че при изработването на продуктите нищо не се нагрява повече от 45 градуса. Основата на живия шоколад е какао и мед, допълни Георгиев. По думите му така са работели индианците в Латинска Америка, които обаче са слагали в продуктите си и много люти чушки. Българите също имат подобен шоколад, но повече от видовете са с плодове, билки и ядки.
Повече от NRD24+
Българският лекарски съюз (БЛС) смята, че системата продължава да не е готова антибиотиците да се изписват само с електронна рецепта и след изтичането ...
Служител на великотърновската полиция е задържан, след като е предизвикал катастрофа, шофирайки в нетрезво състояние, потвърдиха от пресцентъра на Об ...
Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Мет ...
"Продължаваме промяната - Демократична България" даде списъка с кандидати за министър-председател на президента, всичките свързани с ГЕРБ. Това написа ...
Предимно в социалната сфера и в благоустройството са били реализираните проекти в община Хисаря през миналия европейски програмен период (2014-2020 г. ...
Кметове и заместник-кметове на градове от цяла Европа се обявиха в защита на правото на местните власти да определят подходящите ограничения на скорос ...
Община Монтана е амбицирана да изпълни своята строителна програма на 70 процента до средата на годината, заяви пред журналисти кметът Златко Живков.
И ...
Различни видове наркотици, везна и ловна пушка, без никакви отличителни белези, са открити в дома и колата на 26-годишен мъж, съобщиха от Столичната ...
В Министерството на електронното управление (МЕУ) започна процесът по удостоверяване на машините за гласуване за предстоящите избори за членове на Евр ...
Седем души са задържани по време на масирана специализирана полицейска операция, проведена тази сутрин в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната ...
Днешното редовно заседанието на парламента ще започне в 9:00 ч, съгласно правилника за работа на Народното събрание. Вчера депутатите изчерпаха точкит ...
Служебното правителство предстои да обсъди на утрешното си заседание от 13:00 ч. актуализация на Националната програма за реформи за 2024 г., съобщиха ...
Започнаха действията по умъртвяването по хуманен начин и загробването на птиците в поразената от птичи грип ферма в симеоновградското село Константино ...
Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик. По този начин румънски и български пилоти на малки машини отбелязаха официално влизането на ...
Провеждането на икономически политики, насочени към намаляване на регионалните дисбаланси, може да допринесе за увеличаване на заетостта и икономическ ...
Рецептата е трудна за изпълнение и се произвеждат малко бройки, допълни Георгиев. По думите му продуктите им се търсят, защото все повече хора у нас се хранят здравословно и търсят натурални продукти без консерванти. Като проблем пред малката семейна фирма той посочи, че какаото от началото на годината е поскъпнало точно четири пъти. По думите му все още успяват да балансират, тъй като са се понижили цените на меда и лешниците.
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща.
Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град.
От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
Първият ритуален розобер, който е част от програмата на 121-ия Празник на розата, се състоя в розовите градини край казанлъшкото село Черганово. Това съобщават от пресцентъра на ме ...
Общо 31 пожара са потушени през изминалото денонощие, като един човек е пострадал. Това сочи информация на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на население ...
Капитанът на плаващия под флага на Коморските острови кораб „Michael“ е потвърдил, че плавателният съд е участвал в инцидент на море, каза днес директорът на „Мор ...
От днес до 22 май ще има промяна в организацията на движението за измиване на Софийски околовръстен път – Южна дъга, съобщиха от Столичната община.
От 23:00 ч. днес до ...
В Стралджа на площад "Демокрация" откриха традиционния събор на народното творчество "Мараш пее" тази вечер. Началото му дадоха Капанският ансамбъл от Разград и Стралджанският анса ...
Съществено поскъпване в цената на електрическата енергия за битовите потребители няма да има, заяви в ефира на бТВ служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.
„Пре ...
С бдение със свещи пред столичния храм „Св. Неделя“ в София тази вечер граждани и институции изразиха съпричастност към засегнатите от болестта и към стигмата ХИВ/СПИН. ...
Шофьор на 27 години е ударил и хвърлил с колата си пешеходец в строителен изкоп във Варна, като мъжът е загинал на място, съобщиха от полицията във Варна.
По сведения на очевидци ...
Младежите от "Ротаракт" - Добрич обявиха кампанията "Купи и дари", която се състоя вчера в магазин в града, за успешна. Днес те занесоха събраните храни в храм "Света Троица".  ...
Първият ритуален розобер, който е част от програмата на 121-ия Празник на розата, се състоя в розовите градини край казанлъшкото село Черганово. Това съобщават от пресцентъра на ме ...
Жив шоколад и специалитети от охлюви предлагат производители на изложение във Варна
На изложението се предлагат основно местни млечни и фермерски продукти, дело на малки производители. Стефан Стефанов от "Снейлс ланд" разказа, че фирмата се грижи за охлювена ферма в село Кичево, Варненско."Ако искате сами да си приготвите гозби от "висшата" кухня у дома, ние сме насреща", с усмивка казва производителят
Жив шоколад и готови специалитети от охлюви предлагат производители на изложение, което започна днес във Варна. Организатор на своеобразния пазар е Българският фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието и Държавен фонд "Земеделие". На изложението се предлагат основно местни млечни и фермерски продукти, дело на малки производители.
Стефан Стефанов от "Снейлс ланд" разказа, че фирмата се грижи за охлювена ферма в село Кичево, Варненско. "Ако искате сами да си приготвите гозби от "висшата" кухня у дома, ние сме насреща", с усмивка казва производителят. Уточнява, че консервираните продукти са три вида – охлюви по бургундски, за салата и натюр. Освен това фирмата произвежда козметични продукти с екстракта муцин. Той се извлича от охлювите и задължително се слага пресен, обясни Стефанов. По думите му процедурата се извършва на ръка и веднага след извличането на екстракта охлювът се връща във фермата. Стефанов уточни, че останалите съставки в козметичните продукти също са изцяло натурални – етерични масла и билки.
Фермата е отворена през 2020 година. За стопаните й и до днес няма никакво подпомагане от държавата, нищо че са регистрирани като животновъди, обясни Стефанов.
По стара латиноамериканска рецепта работят производителите на жив шоколад Стела и Христо Георгиеви от село Плачи дол, Добричко. "Жив е, защото това е суров шоколад, без в него да се влагат мляко или захар", разказа Христо Георгиев. Той уточни, че при изработването на продуктите нищо не се нагрява повече от 45 градуса. Основата на живия шоколад е какао и мед, допълни Георгиев. По думите му така са работели индианците в Латинска Америка, които обаче са слагали в продуктите си и много люти чушки. Българите също имат подобен шоколад, но повече от видовете са с плодове, билки и ядки.
Рецептата е трудна за изпълнение и се произвеждат малко бройки, допълни Георгиев. По думите му продуктите им се търсят, защото все повече хора у нас се хранят здравословно и търсят натурални продукти без консерванти. Като проблем пред малката семейна фирма той посочи, че какаото от началото на годината е поскъпнало точно четири пъти. По думите му все още успяват да балансират, тъй като са се понижили цените на меда и лешниците.
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща.
Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град.
От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.